Meny
0
Varukorg

Hitta din inspiration hos oss!

 

 

Köpvillkor

Dessa köpvillkor är tillämpliga ifall svensk eller annan tillämplig lag ej föreskriver villkor som är i konflikt med dessa köpevillkor.

Företaget
Design24.se drivs av Design24 AB, organisations-nr: 559393-4663. 
Adress: Virvelvindsvägen 4 M, 222 27 Lund.
E-post: info@design24.se.
Vi innehar F-skattebevis.

Betalningsavgifter
För betalsätten faktura, kortbetalning och förskottsbetalning tillkommer inga kostnader.
För delbetalning tillkommer dock vissa kostnader som tex aviavgift och uppläggningsavgift.

Betalning

Faktura
Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Bank AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar (välj i så fall kortbetalning eller förskottsbetalning). Samtliga fakturor av Design24.se är överlåtna till Svea Bank AB. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag, f.n. 60 kr, samt dröjsmålsränta med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso alternativt omvandlas till ett kontokreditavtal.

Delbetala din betalning upp till 36 månader
Svea Bank AB erbjuder er att, efter godkänd kreditprövning som sker efter ni fyllt i personuppgifterna i kassan, teckna ett kontokreditavtal på de villkor som framgår av de allmänna villkoren till bilagt kontoavtal. Ett kontoavtal innebär att ni får en kredit som ni kan använda till inköp hos till Svea anknutna leverantörer. För varje tillfälle ni betalar till Svea så kan ni disponera motsvarande kreditutrymme som ni amorterar för andra inköp under den tid som kontokreditavtalet gäller. Krediterbjudandet gäller det belopp som anges i kontoavtalet. Kredittiden väljer ni enkelt genom att kryssa i det alternativ som passar er bäst. Ni åtar er att inom kredittiden återbetala hela krediten. Det innebär att ni varje månad måste betala minst den summa som framgår av det val ni gjort. Självklart kan ni betala mer eller betala hela krediten på en gång utan att detta kostar något extra. Om ni vill utnyttja kontokrediten under kredittiden för andra köp kommer – för att krediten skall vara slutbetald inom den avtalade kredittiden - den lägsta månadsbetalningen att höjas. Desto kortare kvarvarande kredittid desto högre lägsta månadsbetalning. Vill ni ha kvar samma lägsta månadsbetalning kan ni kontakta Svea på telefon 08-735 90 00 och ansöka om förlängd kredittid. Av datatekniska skäl kommer Svea, om ni utnyttjar kontokrediten för flera inköp att tills vidare fakturera er separat för de olika köpen. Självklart slipper ni i så fall att betala för mer än en aviseringsavgift per månad. Om ni inte särskilt meddelar Svea kommer Svea att för er räkning att betala era inköp hos Design24.se.

Har du några frågor så kan du ringa 08-735 90 00 för närmare information.

Följande kostnader tillkommer vid Delbetalning:
3 mån räntefritt: 195 kr i uppläggningsavgift samt 45 kr i aviavgift.
6 mån räntefritt: 295 kr i uppläggningsavgift samt 45 kr i aviavgift.
12 mån räntefritt: 395 kr i uppläggningsavgift samt 45 kr i aviavgift.
24 mån: 395 kr i uppläggningsavgift samt 45 kr i aviavgift.
36 mån: 495 kr i uppläggningsavgift samt 29 kr i aviavgift.

Kortbetalning
Tillåtna kort på Design24.se är VISA och MasterCard, inga extra kostnader tillkommer. Vid betalningen anges kortnummer, kortets giltighetstid samt CVC-koden som står angiven på baksidan på kortet. Design24.se använder 3D-secure, som är en säkerhetsstandard framtagen av VISA och MasterCard. Betalningen sker via Dibs som är PCI-certifierad samt följer internationella säkerhetsstandarder. All information som skickas är krypterad, vilket gör att obehörig inte kan få tillgång till känslig data gällande er kortbetalning.

För smidig och säker hantering av kostnader som kan tillkomma i efterhand (exempelvis tillval som ni önskar i efterhand) lagras dina kortuppgifter för detta ändamål. Design24.se har inte tillgång till kortuppgifterna utan dessa hanteras till fullo av PCI-certifierade Dibs. Orderns totala belopp reserveras direkt på ditt konto men beloppet dras först vid leverans av ordern.

Förskottsbetalning
Totalsumman sätts in på bankgironummer 5916-4962. Då pengarna är oss tillhanda skickas ordern omgående. Observera att bankernas hantering kan innebära ett par bankdagars fördröjning från betalningstillfället.

Leveransvillkor
Leverans sker från våra leverantörers lager till en av dig angiven leveransadress. Produkten levereras fram till porten om du bor i lägenhetshus eller fram till tomtgräns om du bor i villa. Våra leverantörer förbehåller sig rätten att välja speditör för samtliga leveranser. Det är på köparens ansvar att säkerställa att leveransadressen som uppgivits vid beställningstillfället är korrekt. Det är också köparens ansvar att vara nåbar i samband med leverans. Risken för varan övergår på köparen efter mottagandet.

Köparen ansvarar för att undersöka förpackningen tillsammans med transportören och att rapportera eventuella synliga skador på fraktsedeln. 

Leveranstider
På webbplatsen anges våra preliminära leveranstider. För mer precisa leveranstider för respektive produkt ber vi dig kontakta oss via e-post info@design24.se. Vi kompenserar inte för leveransförseningar.

Transportskador
Köparen ansvarar för att undersöka förpackningen tillsammans med transportören och att rapportera eventuella synliga skador på fraktsedeln.

Leveranshinder
Vid leveranshinder som beror på att du som kund lämnat felaktiga uppgifter om leveransadress, eller kontaktuppgifter som tex e-postadress eller mobilnummer för avisering debiteras du en avgift. Var därför noga med att kontrollera att alla uppgifter stämmer innan du genomför ditt köp. Mottagaren måste också kunna legitimera sig vid paketutlämning.

Om du bokar in en leverans med något av våra fraktbolag men blir förhindrad att ta emot godset måste detta snarast meddelas fraktbolaget så att de kan boka om leveransen. Om du inte meddelar dem, eller om de på annat sätt blir förhindrade att utföra leveransen (exempelvis att du inte öppnar när de ringer på dörren) kommer du att debiteras en avgift för leveranshinder. Avgiften är motsvarande fraktbolagets taxa.
 
Outlöst gods
Försändelsen ligger hos postombudet i 7 arbetsdagar innan den returneras till oss. Vi förbehåller oss rätten att debitera faktisk returfrakt och 495 kr i avgift för outlöst gods/ej uthämtade paket. Observera att om du ångrar ett köp och vill returnera varan, behöver du först hämta ut paketet och därefter returnera enligt våra anvisningar. Se under rubriken Öppet köp/Returer för mer information.
 
Lagerhyra
För leveranser där du som kund har beställt hemleverans debiteras du en lagerhyra från och med sjunde dagen från godset ankommit slutterminalen. Var därför skyndsam med att svara på aviseringen och ta emot godset. Hyran är motsvarande fraktbolagets taxa.
Observera att om du ångrar ett köp och vill returnera varan, behöver du först ta emot paketet och därefter returnera enligt våra anvisningar. Se under rubriken Öppet köp/Returer för mer information.

Företagsbeställningar
Tvist mellan två och flera företag avgörs som regel i domstol.
Köplagen gäller för beställningar av företag. Köplagen är dispositiv vilket medför att inblandade företag kan avtala andra överenskommelser än vad köplagen föreskriver.

Öppet köp/returer
Du har full bytes- eller returrätt inom 14 dagar efter att du har mottagit varan. Vill du ångra ditt köp ombeds du kontakta oss via e-post till info@design24.se.

Undantag för vissa produkter:
Produkter som har tillverkats enligt dina anvisningar eller som annars har fått en tydlig personlig prägel. 

Returavgifter
Vid returer tas följande avgifter ut.
Leveranser till servicepoint/ombud: Returfrakt 149 kr.
Övriga leveranser: Den faktiska returfrakten (kontakta oss för exakt returkostnad).
Samtliga priser i detta stycke är angivna med moms.
Frakten som betalas vid ett köp krediteras ej då denna är förbrukad.

Returnerade varor måste vara oanvända och i originalemballage för att full återbetalning ska ske. Är varan monterad/brukad görs ett prisavdrag som varierar från fall till fall. Öppet köp gäller ej på reservdelar, hygienartiklar och specialbeställda varor.

Returadress
HKF Logistics AB
C/O Design24 AB
Nya Sätoftavägen 4A, 243 35 Höör

Data-, skriv- och tryckfel
Om det förekommer betydande data-, skriv- eller tryckfel från vår sida i webbutiken, annonser eller liknande, vilka överstiger 15% av det ordinarie försäljningspriset, förbehåller vi oss rätten att ensidigt ändra, ta bort eller avvisa beställningen. Denna rätt gäller även om du som kund redan har mottagit en orderbekräftelse eller liknande. Vidare förbehåller vi oss även rätten att annullera en beställning på grund av force majeure, om vi av oväntade omständigheter, såsom krig, extraordinära naturhändelser, brand, strejk eller pandemier, inte kan uppfylla avtalsvillkoren.

Vi har möjlighet att göra ändringar fram till det att varan har packats på vårt eller leverantörens lager. Om varan redan har packats på något lager så måste du istället utnyttja ångerrätten.

Reklamation privatperson
Önskemål om reklamation skall delges oss inom skälig tid från då felet upptäckts. Är garantitiden utgången är det köparens ansvar att påvisa att felet redan fanns vid leveranstillfället. Konsumentköplagen samt andra tillämpliga lagar ger dig som kund viktiga rättigheter som en treårig reklamationsrätt mot ursprungliga fel på varan. 

För mer information se http://www.konsumentverket.se/

Reklamation företag
Önskemål om reklamation skall delges oss inom skälig tid från då felet upptäckts. Är garantitiden utgången är det köparens ansvar att påvisa att felet redan fanns vid leveranstillfället. 
Köplagen och övriga tillämpliga lagar ger dig som näringsidkare vissa rättigheter, normalt 2 års reklamationsrätt mot ursprungliga fel på varan.

Vid eventuell tvist så följer vi Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.
Information

Vi reserverar oss för eventuella felaktigheter i information samt bild och videomaterial på webbplatsen. Vi kan inte heller garantera att produktbilder och miljöbilder återger en varas exakta utseende samt beskaffenhet.

Information om Black Friday, Cyber Monday och Singles Day
Priserna under Black Friday, Cyber Monday och Singles Day gäller endast under dessa dagar. Normala villkor gällande ångerrätt, reklamationsrätt och garantier gäller. Angivna rabatter är redan avdragna. Pga ökade volymer dessa dagar kan leveranstiderna förlängas och vi reserverar oss för slutförsäljning.

Giveaway
I de fall då en giveaway ingår i köpet skickas denna giveaway efter att fakturan är betald. Om varor returneras vilket i efterhand innebär att köpet inte längre är i tillräcklig omfattning för att uppfylla kraven för giveaway skall utdelad giveaway returneras.

Garantier
Minst ett års fabriksgaranti, utöver konsumentköplagens 3-åriga reklamationsrätt, lämnas på samtliga produkter i sortimentet om inget annat uttryckligen anges. Garanti gäller ej för fel som orsakats av felaktig användning av produkten.
För företagare gäller endast garanti för artiklar som är avsedda för kommersiellt bruk. Se respektive produktsida för information angående vilken användargrupp produkten är avsedd. Du är givetvis välkommen att kontakta oss via info@design24.se för frågor gällande vilka produkter som är avsedda för att brukas av företag.

Personuppgifter
När du använder siten och våra tjänster kommer vi behandla dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.
Vi samlar tillsammans med vår partner Ve in personuppgifter från dig som kan komma att användas i marknadsföringsändamål i enlighet med vad som närmare anges i vår respektive Ve:s intergritetspolicy, https://www.ve.com/sv/integritetspolicy.
Information om ODR
Läs mer om EUs regler för konsumenttvister och om tvistlösning (ODR) här. https://webgate.ec.europa.eu/odr/ 

Copyright
Innehållet på www.design24.se är skyddat enligt lagen om upphovsrätt (§ 49 URL).

Inspiration direkt till din e-post

Få unika rabatter, erbjudanden, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Design24 behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt vår integritetspolicy.

Varukorg(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan